Aktuellt

Corona
När corona slog till 2020 och alla marknader tillfälligt fick pausa så kände jag att det var rätt skönt för ben och fötter, jag har polyneuropati (krånglande nerver i fötterna) vilket bidragit till att jag numera avstår från att åka och sälja på marknader (undantag kan förekomma).
Här har vi mina återförsäljare, där kan man köpa en del av våra produkter.

Norrby Ängar, i Eksjö kommun
Räven o Osten, Lida utanför Järnforsen
Axelssons Aby gårdsbutik i Målilla
Skuru gårdsbutik, Figeholm
TRAKT, ny skogsrestaurang utanför Vetlanda
Caisas shop, en Webbutik
Stenbergabutiken (from sept -22)
Britta-Lisas hunddagis, Skede

CLP-märkning
Grankådssalva innehåller såklart grankåda (och vi använder oss uteslutande av grankåda från skogarna kring vår gård och i närområdet), vilken i sin tur innehåller kolofonium, som är en allergen. Allergiska reaktioner kan förekomma (även om det är relativt ovanligt) – men om rodnad eller utslag uppkommer…avbryt användning! Om den som ska smörja in kådsalvan på djuret vet med sig att den inte tål att ta in julgran…bör då ta på en plasthandske innan salvan appliceras. Även djur kan vara allergiska mot kolofonium.
Ganska nyligen kom Kemikalieinspektionen ut med nya märkningsregler om det är en allergen i en produkt; CLP-märkning! Just nu håller vi på Ekekulls Produkter på att sätta oss in i, med hjälp av Kemikalieinspektionen, vad det betyder för oss! Vi vet att det blir ny märkning: en liten varningstriangel med ett utropstecken i…med en text som förklarar just detta med att det finns en allergen i produkten och att det kan bli en allergisk reaktion! Så salvan ska användas med försiktighet, men är jättebra som mjukgörare om allergi inte finns!