Aktuellt

CLP-märkning
Grankådssalva innehåller såklart grankåda (och vi använder oss uteslutande av grankåda från skogarna kring vår gård och i närområdet), vilken i sin tur innehåller kolofonium, som är en allergen. Allergiska reaktioner kan förekomma (även om det är relativt ovanligt) – men om rodnad eller utslag uppkommer…avbryt användning! Om den som ska smörja in kådsalvan på djuret vet med sig att den inte tål att ta in julgran…bör då ta på en plasthandske innan salvan appliceras.
Ganska nyligen kom Kemikalieinspektionen ut med nya märkningsregler om det är en allergen i en produkt; CLP-märkning! Just nu håller vi på Ekekulls Produkter på att sätta oss in i, med hjälp av Kemikalieinspektionen, vad det betyder för oss! Vi vet att det blir ny märkning: en liten varningstriangel med ett utropstecken i…med en text som förklarar just detta med att det finns en allergen i produkten och att det kan bli en allergisk reaktion! Så salvan ska användas med försiktighet, men är jättebra som mjukgörare om allergi inte finns!

Här lägger vi in de marknader/aktiviteter där vi kommer att finnas med….

2018

Lörd 15 sept Lönneberga mat- o hantverk (denna gången kommer vi inte att sälja kådsalva/kådstift (avsedda för djur) – undrar du varför? Kontakta oss för mer info! Däremot har vi som vanligt god granskottssirap, nygjord äppelmust, björksav samt fina korgar till försäljning!
27 okt – 4 nov Höstmarknad ALV, Vimmerby
Lörd 10 nov Hälsomässa, Hultsfred
17 o 18 nov Julmarknad, Stora Segerstad, Reftele
8 o 9 dec Eksjö julmarknad
14 – 16 dec Julmarknad Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby
———————————————————————————–
Marknader vi har varit på tidigare under året:

2018
Torsdag 2 aug Marknad , Bellö
Onsdag 6 juni Byamarknad , Nävelsjö
Lördag 24 feb Vintermarknad , Näshult